2012-2013

Algemeen

Met 151 leden dit seizoen, waren zowel de jeugd als de volwassenen goed vertegenwoordigd binnen onze club.

Voor de nieuwe volwassenen werden er door Jürgen Gilis initiatietrainingen gegeven om de nieuwelingen wat wegwijs te maken in de badmintonsport. Hans Van Bouwel verzorgde de trainingen voor de competitiespelers.

De grootste verandering misschien van dit seizoen wel, was de definitieve verhuis van Spinshuttle naar Brasel. Sinds maart was het nieuwe zaaldeel in Brasel officieel geopend en dus trok Spinshuttle als een van de laatste clubs naar Brasel. De donderdagavonden vinden vanaf dan ook plaats in Brasel en de oude vertrouwde toog in de Pastorijstraat is dan voorgoed verleden tijd. Maar Spinshuttle zou Spinshuttle niet zijn als we dit niet in stijl afsloten. De laatste avond, op 28 februari '13, kwam iedereen verkleed en werd er nog eens een laatste keer geklonken in de cafetaria waar we 20 jaar lang uren tijd gesleten en enorm veel gelachen hebben, en waar alles voor Spinshuttle begon.

Dirk Antonis trok voor de gelegenheid het allereerste Spinshuttle t-shirt en shortje aan.

Sigrid Van Gompel en Liesbeth Peeraer: Metal Chick en Disco Queen

Activiteiten

Onder het motto "wat goed is, moet je niet veranderen" werd het seizoen geopend met twee opendeurdagen en kwam ook Ron's Racketshop weer even langs zodat iedereen het nodige badmintonmateriaal kon aanschaffen.

Onder impuls van vooral Dirk Antonis, bijgestaan door enkele enthousiaste ouders/vrijwilligers werd de jeugd gestimuleerd om deel te nemen aan de reeds gekende toernooien binnen het JOC. In totaal namen voor Spinshuttle dit seizoen 39 jeugdspelers deel aan een of meerdere JOC-toernooien. Maar net als vorig seizoen werd er ook meegedaan aan PBA-toernooien. 18 jeugdspelers deden mee en dit bleef PBA niet onopgemerkt. Vooral Eubil Cabije sprong in het oog van de PBA trainers en Eubil werd geselecteerd als PBA jeugd. En dat Eubil al snel onmisbaar was voor zowel PBA als Spinshuttle bleek al meteen uit selectie van Eubil voor o.a. deelname aan IPJO, waar hij het voortreffelijk deed.

Maar een seizoen draait niet enkel om competitie en toernooien en dus werden de jaarlijkse terugkerende activiteiten ook weer georganiseerd.

 • Het treffen met de buren van Baret kon enkel maar 1 keer doorgaan dit seizoen, het 2e geplande treffen werd geannuleerd wegens te weinig deelnemers langs de kant van Baret.
 • Op 10 februari '13 vond het jaarlijks familietoernooi plaats. Met 99 volwassenen en 10 jeugdspelers was deze editie weerom een succes. Christa Janssen en Wannes Van Steenbergen werden de winnaars van het toernooi.
 • Tijdens de vakantie hadden de ouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes van onze jeugdleden de kans om een pluimpje te komen slaan. De kind-ouderavonden waren ook dit seizoen weer een schot in de roos.
 • Nog een voltreffer was de nieuwjaarsreceptie die alweer schitterend georganiseerd was door Martine Schrooten en enkele helpers.
 • En last but not least: het jeugdweekend. Van 3 tot 5 mei '13 trokken 30 jeugdleden en hun begeleiders met pak en zak naar de Bemdhal in Arendonk. De werkgroep “jeugdweekend” had een knalweekend uitgewerkt, boordevol badmintonactiviteiten. Het jeugdweekend was voor iedereen een topweekend waar alle deelnemers geweldig genoten, gelachen, geravot en gebadmintond hebben.

Prestaties

  Onze jeugdspelers zetten een schitterende prestatie neer met eindresultaten binnen de top 5 of de top 10. Het eindresultaat van het PBA circuit:

  - Individuele ranking voor enkel en dubbel: 1e plaats voor Eubil Cabije, 2e plaats voor Caro Beyens en Zeno Antonis

  - Individuele ranking voor mix: 1e plaats voor Yasmina Aharar

  Dat resulteerde in een uitmuntende 5e plaats op de clubranking. Vorig jaar eindigde Spinshuttle nog op een 11e plaats. Omgerekend naar het aantal punten per deelnemer heeft Spinshuttle de 1e plaats kunnen veilig stellen en hun voorsprong zelfs sterk uitgebouwd met een gemiddelde van 37 punten per speler.

  Maar wat misschien nog fijner was: Spinshuttle kreeg van de PBA de beker voor club met beste jeugdwerking. Een dikke pluim op de hoed van alle jeugdbegeleiders, coaches, trainers, ouders en supporters. In het kwaliteitsdossier van Badminton+ gingen we weer terug van een C naar een A-label.

  In het seizoen mocht er ook nog een jeugdploeg zich kronen tot de beste van de reeks: Thor Van Gauwbergen, Zeno Antonis, Jarne Heymans en Thomas Michelbrink werden kampioen bij de heren jeugd.

  Maar ook bij de volwassenen mocht er gevierd worden: Peter HeymansGuy DillenSara VerbeirenSandra Huybrechts en Sigrid Van Gompel werden kampioen bij de gemengde reeks in 4e afdeling.

  Christel Verrydt behaalde haar B2-klassement, de eerste dame die hierin slaagt bij Spinshuttle!