2013-2014

Algemeen

Het bestuur bleef dit seizoen ongewijzigd, de vaste kern zette zich weer een heel seizoen in om de vele activiteiten in goede banen te leiden. 

Vanaf dit seizoen werd dus zowel op dinsdag- als op donderdagavond gebadmintond in Sportpark Brasel. Op donderdagavond werd er een 10-tal trainingen georganiseerd voor competitiespelers door Hans Van Bouwel.

Prestaties

Dit jaar mocht Spinshuttle uitpakken met maar liefst 4 kampioenentitels!!! Drie jeugdploegen wisten zich een weg te spelen naar de top.

  • De eerste jeugdploeg was een jongensploeg met Eubil Cabije, Ruud Lavrijsen en Arno Antonis in de categorie jongens -13.
  • De tweede jeugdploeg bestond uit Caro Beyens, Han Van Dyck en Louise Lachi, zij werden kampioen in de categorie meisjes -15.
  • Opmerkelijk is toch wel dat Han en Caro ook in de meisjes -17 kampioen werden samen met Sarah Daniëls. Op 27 april hadden deze meisjes nog een overwinning nodig tegen Baret om de titel binnen te halen. Ze wonnen deze derby glansrijk met 6-0.

Wat zeker ook een vermelding waard is, is dat beide damesploegen gecoacht werden door Phil Faes. Welke trainer kan zeggen dat hij 2 ploegen coacht en beide ploegen kampioen worden in hetzelfde seizoen? Dus Phil werd onmiddellijk een nieuw contract aangeboden voor het volgende seizoen.

  • De laatste kampioenenploeg was onze eerste jeugdploeg die vanaf dit seizoen deelnam aan de volwassen competitie. In de reeks 7B speelden Ynias Beyens, Jarne Heymans, Thor Van Gauwbergen en Zeno Antonis. De jongens hielden de spanning erin tot de laatste, beslissende wedstrijd tegen Turnhout. Een 4-4 gelijkspel was voldoende, Turnhout moest winnen om zelf de titel binnen te halen. Na enkele zenuwslopende wedstrijden stond de eindscore 4-4 op het bord. Er kon gevierd worden… de vreugde en opluchting was groot.

Zeker en vast een nog een vermelding waard: Eubil Shannon Cabije behaalde als eerste eigen jeugd-clublid in de geschiedenis van Spinshuttle een B2-klassement! Eubil behaalde dit seizoen ook tal van overwinningen. We vermelden hier enkele knappe prestaties in het enkelspel bij jongens -13:
• provinciaal kampioen bij de jeugd
• 2de op het Belgisch kampioenschap
• 1ste op de Belgian Junior Master Finale (enkel voor de 8 beste Belgische jeugdspelers)

Activiteiten

Van 4 t/m 6 april ‘14 trokken we met onze jeugd voor de 7de maal op jeugdweekend naar de Bemdhal in Arendonk. Een deel vertrok vrijdagavond met de fiets, de rest volgde de ochtend nadien. Op vrijdagavond stond ‘de val van 1 miljoen’ op het programma en werd de clubdans aangeleerd door Dorien en Eline. Op zaterdagvoormiddag waren er buiten enkele groepsspelen. In de namiddag stond het jeugdclubkampioenschap geprogrammeerd en ’s avonds een ware fuif als afsluiter waarbij Rik de technische voorzieningen verzorgde. Zondagmorgen werd er een tornooi met een handicap georganiseerd. Het was wederom een zeer geslaagd weekend. De kampdans werd nog meermaals gedanst in de sporthal.

Het jaarlijks familietornooi op 9 februari was weerom een groot succes. Er hadden maar liefst 49 ploegen ingeschreven dus ± 100 sportievelingen. Het werd een drukke, gezellige dag. Het volwassentornooi werd gewonnen door de Vliegenvangers en het senior-junior toernooi door Smile.

Onze jeugd nam dit seizoen weer deel aan vele JOC- en PBA-tornooien en behaalde knappe resultaten. Ook organiseerde Spinshuttle in samenwerking met PBA een sportkamp in de herfstvakantie. Vanaf november werden onze jeugdcompetitie dames getraind door Anton Leysen. Anton is een gediplomeerde trainer en een zeer getalenteerde badmintonner die onze meisjes echt weet te boeien. Hij introduceert zelfs een ‘tetterblad’, waarbij de meisjes opdrachten krijgen als ze te veel tetteren.

Uiteraard vonden ook volgende activiteiten dit seizoen weer plaats:
Wafelslag, met zelfs een verkoop op de markt van Dessel
Sinterklaasfeest voor de jeugd
Nieuwjaarsreceptie