2010-2011

Algemeen

Zowel Leen Franken (voorzitster) als Koen Sips (competitieverantwoordelijke) hebben het bestuur verlaten.  Koen werd vervangen door Jurgen Gilis, terwijl de functie van voorzitter 'open' bleef bij de start van het nieuwe seizoen.

We zijn het seizoen gestart met 17 competitieploegen: 12 volwassen- en 5 jeugdploegen.  Door dit grote aantal waren we genoodzaakt ook matchen te spelen in de Spinhal op donderdagavond.

Enkele vernieuwingen werden doorgevoerd.  Zo werd de nieuwsbrief vervangen door een wekelijkse 'newsflash' per e-mail.  En op donderdagnamiddag kon men ook badmintonnen in Brasel van 15u30 tot 17u.

In de aanloop naar het volgend seizoen en naar het 20-jarig bestaan van Spinshuttle, werd een enquête gehouden onder alle leden om de kleur van het nieuwe club T-shirt te bepalen.  De blauwe kleur won overtuigend!

Voor Phil Faes was het zijn laatste seizoen aan de tapkraan op donderdagavond.  Phil, bedankt voor de jarenlange inzet !

Prestaties

Ook mooie resultaten te melden dit seizoen: meisjes -15 (Lut, Yasmine, Manno en Melissa) werden kampioenPeter Heymans behaalde zijn B2-klassement.  Wim Verwaest is erin geslaagd om zijn B2-klassement te behouden.

Dit seizoen behaalden we opnieuw het A+ label voor onze jeugdwerking.  Bovendien stapten we mee in het KYU-project.  Dit is een ontwikkelingstraject waarmee de VBL kinderen wil leren badmintonnen.  Bij de start van dit project kregen alle (jeugd)deelnemers een wit bandje.  Tijdens het jeugdweekend werden de 1e testen afgenomen en slaagden 21 spelers, zodat zij voortaan een groen bandje mogen dragen.  

    Activiteiten

    De vaste waarden bleven behouden: Sp.o.d. en KIDS-Sp.o.d. waren weerom een groot succes. 55% van onze leden namen deel aan ons eigen JOC-tornooi.  Het familietornooi telde weer een groot aantal deelnemers namelijk 53 teams in totaal. Het clubtreffen tegen Baret kende echter een minder goede afloop.  In de thuisontmoeting konden we de beker nog behouden, maar bij de 2e ontmoeting moesten we spijtig genoeg de beker in Retie achterlaten.  Ook de nieuwjaarsreceptie en het jeugdweekend waren weer succesvolle activiteiten.