2009-2010

Algemeen

De start van het seizoen 2009-2010 kende enkele verschuivingen binnen het bestuur:
2 rotsen in de branding, Phil Faes en Sigrid Van Gompel, namen ontslag na vele jaren van enthousiaste inzet, waarvoor zeer veel dank!! Nieuwkomers zijn Els Van den Broek die de hoedanigheid van penningmeester op zich neemt, Jessy Broeckx die de taak als secretaris van Sigrid overneemt en Jan Hooyberghs die de nieuwe taak ‘activiteiten' mee vorm zal geven.

Even stond het badmintonnen op donderdagavond in de Spinhal ter discussie wegens gebrek aan opkomst en het niet rendabel zijn. Er werd zelfs een echt referendum gehouden onder de leden. Voldoende argumenten wezen aan dat de donderdagavond behouden moest blijven en zodoende stemde het bestuur unaniem in met dit besluit.

Het seizoen 2009-2010 werd afgesloten door ontslagname uit het bestuur van Leen Franken als voorzitter en Koen Sips als competitieverantwoordelijke. Glenn Van Gorp en Martine Schrooten versterkten dan weer het bestuursteam. Jürgen Gilis nam de taak van competitieverantwoordelijke op zich maar de functie van voorzitter bleef (voorlopig) oningevuld

Activiteiten

Spinshuttle was (voorlopig) voor de laatste keer mede-organisator van de Provinciale Kampioenschappen op 7 en 8 november 2009. Verschillende teams van Spinshuttle namen hieraan deel. Eén team werd zelfs Provinciaal Kampioen in de discipline dubbel gemengd C2: Erik Beyens en Els Van den Broek wonnen de finale van Anton Leysen en Lore Weyts (Baret).

Als rechtstreeks gevolg van dit referendum en in navolging van het Sp.o.d. voor volwassenen werd dit jaar gestart met het KIDS-Sp.o.d. Het werd meteen een groot succes! Het Sp.o.d. voor volwassenen werd dan weer wat later opgestart dan normaal maar kon toch nog rekenen op 5 teams van telkens 4 spelers.

Het jaarlijks familietornooi op 7 februari 2010 beloofde een drukke dag te worden. Er hadden maar liefst 50 ploegen (36 ploegen voor het volwassenentornooi en 14 ploegen voor senior/juniortornooi ingeschreven), wat zoveel betekent als ± 100 sportievelingen. Een waar record !! Dus waren ‘s morgens om 7u reeds alle hens aan dek om de nodige voorbereidingen te treffen want de eerste spelers werden al om 9u verwacht. Wonder boven wonder waren alle ploegen voltallig en op tijd! Het tornooi is dan ook volgens planning kunnen verlopen. Ook de grote honger ‘s middags kon zonder al te grote problemen weggewerkt worden. Het werd de ganse dag een sportieve maar vooral ook gezellige drukte. Uitslagen en winnaars werden gepubliceerd op www.toernooi.nl

Ook dit jaar werd, op zaterdag 20 februari, voor de 2de maal het clubkampioenschap georganiseerd met aansluitend een clubfeest met jeneverbar. Het clubfeest werd in een ander jasje gegoten; namelijk als een "après skibadminton" party. Iedereen werd hartelijk onthaald, op z'n Oostenrijks natuurlijk en dan mocht de alpenhoorn niet ontbreken ... de stemming zat meteen juist ! De 3-gangen menu dreigde even in het water te vallen ... de regen kwam letterlijk en figuurlijk roet in ‘t eten gooien. Snel werd er naar een alternatieve kookplaats gezocht ... dat uiteindelijk de inkomhal werd van de sporthal met als ideale afzuigkap: de automatische schuifdeur. Op het menu stond goulashsoep à la mama Wim Verwaest, Tiroler Gröstl en Kaiserschmarren.

Uiteraard vonden ook volgende activiteiten dit seizoen weer plaats:

 • Jeugdweekend in Arendonk
 • Wafelslag
 • Bezoek van Sinterklaas met zijn zwarte pieten
 • Clubuitstap 'bowling Arcade"
 • Clubtreffen Spinshuttle vs Baret (met 2x nipte winst voor Baret)

Prestaties

  Op dinsdag 6 april 2010 speelden Heren 1 van Badmintonclub Spinshuttle tegen Noorderwijkse Heren 2 voor de titel in 4 de Provinciale C.
  Voor beide ploegen was het hun laatste wedstrijd en beide ploegen konden nog kampioen spelen (Spinshuttle bij winst of een gelijkspel, Noorderwijkse enkel bij winst). Het beloofde dan ook een spannende en sfeervolle ontmoeting te worden tussen beide teams. Uiteindelijk speelde Spinshuttle H1 kampioen na een uiterst spannende titelstrijd. De stand ging telkens gelijkmatig op met een eerlijke 4 - 4 eindstand als gevolg. Voldoende voor Wim Verwaest, Sven Engelen, Erik Beyens en Koen Sips om de titel binnen te halen en te promoveren naar 3de provinciale.

  Zeker en vast een nog een vermelding waard ... Wim Verwaest behaalde als eerste eigen clublid in de geschiedenis van Spinshuttle een B2-klassement !

  Uniek in het Belgisch badminton circuit: een samengestelde jeugdcompetitieploeg tussen 2 badmintonclubs. Baret en Spinshuttle schrijven hiermee geschiedenis. Ynias Beyens en Wouter Meynendonckx van Spinshuttle vormden samen met Teun Daniëls van Baret 1 ploeg en mochten enkele overwinningen op hun naam schrijven.

  Dankzij een ijzersterk dossier behoort BC Spinshuttle Dessel vzw sinds dit jaar bij het selecte kransje van badmintonclubs die een A-label of de hoogste onderscheiding hebben gekregen voor hun jeugdwerking. Er zijn slechts 10 clubs over heel Vlaanderen die door de VBL zijn beloond met dit label en binnen de provincie Antwerpen is Spinshuttle zelfs een unicum !!!