2008-2009

Activiteiten

Ook tijdens dit seizoen viel er weer heel wat te beleven bij Spinshuttle. Zo stonden voor de 2e maal de Provinciale Kampioenschappen op programma. Op 1 en 2 november 2008 was het weer zover en mocht Spinshuttle, in samenwerking met PBA, meer dan 175 spelers verwelkomen. Veel leden van Spinshuttle waren zowel op het veld als ernaast actief. Grote prijzen werden door onze club niet in de wacht gesleept, maar in dames dubbel D behaalden Sabine Penasse en Jessy Broeckx toch een mooie 2e plaats. Volgend seizoen mag Spinshuttle voor de 3e (en voorlopig laatste keer) deze kampioenschappen organiseren.

Ook het behoud van de wisselbeker van de jaarlijkse ontmoetingen Spinshuttle vs Baret is zeker een plaatsje waard in de geschiedenis ! Het eerste treffen vond plaats op dinsdag 14 oktober 2008 en was meteen een spannende thriller ... met nog één match te spelen was de stand 17-17. Dankzij het strijdvaardige duo Thea Swinkels en Winni Blancquaert mocht de wisselbeker in onze kast blijven pronken ! Op maandag 23 maart 2009 trokken we met een hele delegatie naar Retie. Maar liefst 16 ploegen van Spinshuttle namen deel aan het clubtreffen. Deze inzet werd dan ook beloond met een mooie score van 14-22 ... en hop, de wisselbeker mocht weer, ondertussen z'n gekende plaatsje innemen in Brasel.

Van 27 t/m 29 maart '09 trokken we met onze jeugd voor de 2e maal op weekend naar de Bemdhal in Arendonk. Een deel vertrok vrijdagavond met de fiets, de rest volgde de ochtend nadien. Op vrijdagavond stond er een doe- en weetquiz op programma onder leiding van een strenge jury bestaande uit Phil, Leen en Christa. Omwille van de regen werd er zaterdagvoormiddag het spel ‘1 tegen allen' gespeeld met fun en animatie voor alle deelnemers ... In de namiddag stond het jeugdclubkampioenschap geprogrammeerd en 's avonds een ware jeugdfuif als afsluiter. Zondagmorgen werd er getraind, sommigen nog met slapende oogjes. Het was wederom een geslaagd weekend.

Nieuw in het seizoen 2008-2009 was het clubkampioenschap. Voor het eerst organiseerde Spinshuttle een ware kampioenenslag onder haar eigen leden. Alle volwassenen konden zich opgeven voor 2 disciplines en strijden voor de titel van clubkampioen. Het kampioenschap werd afgesloten met een klein feestje waar iedereen kon genieten van een friet uit ‘t vuistje.

Andere activiteiten waren:

 • Sp.o.d.-tornooi met 5 ploegen;
 • JOC-tornooi;
 • Wafelslag;
 • Nieuwjaarsreceptie;
 • Sinterklaas en zijn zwarte pieten kwamen ook weer een bezoekje brengen;
 • Familietornooi.

Prestaties

  Na 9 jaar mocht Spinshuttle nog eens uitpakken met een kampioenentitel ... of beter gezegd titels !! Niet één, maar twee jeugdploegen wisten zich een weg te spelen naar de top. De eerste gemengde jeugd ploeg met Glenn Van Gorp, Frédéric Lens, Brenda Lenaerts en Tessie Smets waren 2 wedstrijden vóór het einde al zeker van hun titel. De meisjes van 4JD hielden de spanning erin tot de laatste, beslissende wedstrijd tegen Noorderwijk. Brenda Lenaerts, Tessie Smets, Merel Van der Himst, Noor Daemen en Annemie Cools hadden dankzij een 2-4 overwinning op ver plaatsing en een foutloos parcours tegen de andere ploegen, enkel een gelijks spel nodig. Na enkele zenuwslopende wedstrijden stond de eindscore 3-3 op het bord. Er kon gevierd worden ... de vreugde en opluchting was groot.

  Ons bestuur

  Na jarenlange inzet besloten Phil Faes en Sigrid Van Gompel hun fakkel door te geven aan Els Van den Broek (penningmeester) en Jessy Broeckx (secretaris). Jan Hooyberghs is er ook als nieuw bestuurslid bijgekomen om de taak ‘nevenactiviteiten' op zich te nemen. En met deze nieuwe bestuurssamenstelling gaan we het volgende seizoen tegemoet