2007-2008

Algemeen

Tijdens het 2e seizoen in de nieuwe sporthal bleven we ook niet stilzitten. Ons ledenaantal zagen we zelfs nog toenemen van 167 naar 181 leden, waarvan ongeveer de helft jeugdleden. Het aantal competitieploegen groeide naar maar liefst 11 ploegen (2 heren ploegen, 3 gemengde ploegen, 2 dames ploegen en 4 jeugd ploegen). 

Het dagelijks bestuur blijft ongewijzigd. Dirk Antonis zal op het einde van het seizoen na jarenlange inzet stoppen als voorzitter, maar hij blijft zich in het bestuur inzetten voor de jeugd. Leen Franken zal de taak van voorzitter op haar nemen vanaf seizoen 2008-2009.

Activiteiten

De toppers van dit seizoen waren ongetwijfeld de Provinciale Kampioenschappen die we samen met de PBA mochten organiseren in de sporthal van Brasel. En we hebben zelfs groen licht gekregen van de PBA om deze kampioenschappen ook in 2008-2009 en 2009-2010 te organiseren. Onze eigen leden waren ook sportief vertegenwoordigd op dit tornooi en dit wierp zijn vruchten af: Sven Engelen en Carine van Bouwel wonnen de finale van Jurgen Gilis en Merel van der Himst, en ze mogen zich dan ook 1 jaar Provinciaal Kampioen noemen.

Ook voor de jeugd kwam er dit jaar een primeur. We organiseerden tijdens het laatste weekend van mei ons eerste jeugdweekend en dit bleek al direct een succes. Meer dan 50 jeugdleden kwamen enthousiast terug naar huis na een heus badmintonweekend.

We beleefden nog tal van andere activiteiten:

 • Ons eigen JOC-tornooi, maar Spinshuttle was ook goed vertegenwoordigd op de andere JOC-tornooien.
 • Een sinterklaasfeest voor de jeugd.
 • Nieuwjaarsreceptie.
 • We gingen op clubuitstap naar de brouwerij van Duvel Moortgat en leerden daar alle geheimen van de Duvel kennen.
 • Een 2-daagse wafelslag.
 • Teerfeest.
 • Familietornooi met heel wat enthousiastelingen zowel van binnen als van buiten de club.
 • 2 clubtreffens met Baret uit Retie, waarbij we 2 maal de beker in ontvangst mochten nemen.
 • En nog zoveel meer ...

Prestaties

  We hebben zelfs "groot volk" rondlopen in onze club. Sara Verbeiren en Sigrid van Gompel slaagden tijdens de Provinciale Kampioenschappen in hun examen voor scheidsrechter en Phil Faes slaagde als referee.
  En niet te vergeten, Dirk Antonis is nu officieel 'badminton-initiator' dankzij het behalen van het vereiste diploma !

  Helaas slaagden we er ook dit jaar niet in om de felbegeerde kampioenstitel in de competitie in de wacht te slepen, hoewel verschillende ploegen zeer dicht bij de top stonden.