2005-2006

Algemeen

Dit zou een belangrijk voorbereidingsseizoen worden aangezien in de zomer van 2006 de nieuwe Sporthal in Brasel klaar zou zijn met de gekende verstrekkende gevolgen voor onze club: meer terreinen, 2 speeldagen, meer uren, enz.
Kortom, we kregen als Spinshuttle opnieuw de kans om vanaf het volgende seizoen (2006-2007) te groeien, iets wat de laatste jaren niet meer mogelijk was (zeker niet bij de jeugd) o.w.v. het beperkt aantal uren en terreinen.

We wilden deze voorbereiding absoluut tot in de puntjes uitwerken met o.a.:

  • een grote promotiecampagne via folders, affiches, pers en TV
  • een optimaal gebruik van de beschikbare uren
  • ontwerp van een nieuw club-T-shirt
  • aantrekken van sponsors
  • een volledig nieuwe website die in stand kwam dankzij het noeste werk van oud gediende Paul HoremansPaul zou dan ook in de loop van het seizoen het bestuur vervoegen terwijl Peter Verkammen zich eerder had terug getrokken.
  • het omvormen van onze club naar een VZW
  • ...

Is er voor het overige dan niets gebeurd in het seizoen 2005-2006?
Toch wel, de jeugdploeg van vorig jaar stroomde door naar de volwassenen maar zij kregen de opvolging van maar liefst 2 nieuwe jeugdcompetitieploegen:

  • meisjes 1 werd samengesteld uit Noor Daemen, Annemie Cools, Brenda Lenaerts en Tessie Smets;
  • gemengd 1 bestond uit Sigrid Sanders, Leen Lenaerts, Hans Gijs, Glenn van Gorp en Maickel Spong.

Voor deze spelers was het een eerste kennismaking met competitie en dat was zeker niet gemakkelijk. Toch werden er hier en daar al successen geboekt en vooral: ze beleefden er allemaal veel plezier aan.

Aangezien Veerle in de loop van het seizoen beviel van een flinke zoon Daan, moesten we noodgedwongen uitkijken naar een vervanger of vervangster. Diane Faes wou deze taak wel op zich nemen en zij deed dat werkelijk voortreffelijk.

Tot slot nog dit: het ledenaantal bleef vrijwel status-quo met 81 leden op de teller.

Activiteiten

De overige jeugdspelers die niet deel uit maakten van een competitieploeg maar af en toe toch eens van een ontmoeting met andere clubs wouden proeven, konden vanaf heden terecht binnen het JOC (Jeugd Ontmoetings Circuit). In totaal werd aan 7 tornooien deelgenomen. Ook ons eigen JOC-tornooi was met bijna 100 deelnemers een regelrecht succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Als afsluiter van een geslaagd seizoen werd voor alle jeugdspelers voor de eerste maal een heuse disco-badmintonavond georganiseerd naar analogie van het teerfeest voor de volwassenen. Eerst lekker smullen van een frietje met curryworst om daarna de beentjes en armen los te zwieren met badminton en disco-music; al viel Lordi (de Finse winnaar van het Songfestival) allicht niet onder deze categorie met hun Hardrock-nummer.