2000-2001

Algemeen

Omdat de harde kern van het bestuur slechts uit 3 leden bestond (Paul Horemans, Phil Faes en Luc Swaelen), snakten zij naar dringende versterking. Die kregen ze ook met de oude rotten Guy Dillen en Peter Heymans en de nieuwe spring in 't veld: Sigrid van Gompel. Op het einde van het seizoen moesten zij echter wel afscheid nemen van Paul Horemans; de secretaris die mee aan de wieg stond van onze club. Wij danken Paul nogmaals voor zijn talrijke jaren van tomeloze inzet.

Het nieuwe bestuur kon echter de neerwaartse spiraal van het ledenaantal voorlopig nog niet keren: van 90 leden in '98 naar 81 in '99, 73 in 2000 en uiteindelijk 62 op het einde van 2001

Door het wegvallen van de turnclub in de bestaande Spinhal, zij verhuisden naar de polyvalente zaal in de nieuwe Sporthal 2000, werd geopteerd om de beschikbare uren voor de B-hal op dinsdagavond in te wisselen voor de maandagavond. Daardoor konden we voortaan vanaf 19.00 uur over 6 terreinen beschikken en onze leden meer speelmogelijkheid bieden.

We mogen echter niet over het hoofd zien dat onze jeugdspelers voortaan de deskundige begeleiding kregen van Veerle van Gompel. Elke week zorgt zij voor de het nodige badmintonplezier bij de jongeren van onze club. Op een speelse manier leren zij de basistechnieken en wie weet ontstaan hieruit nieuwe kampioenen.

Activiteiten

Het lagere ledenaantal was mede de oorzaak dat een aantal sportieve activiteiten waaronder het clubkampioenschap en het familietornooi mindere successen kenden. 

De extrasportieve activiteiten kenden veel succes dankzij het groot enthousiasme binnen club en bestuur. De spinquiz, de nieuwjaarsreceptie, het teerfeest en vooral de deelname aan de kerstboomverbranding vormden ontegensprekelijk de hoogtepunten van dit seizoen.

Prestaties

    Competitief waren slechts twee (heren-)ploegen actief waarbij de tweede ploeg regelmatig forfait moest geven bij gebrek aan spelers. Niettemin was er toch reden tot feest want twee leden speelden hun 100ste competitiewedstrijd voor Spinshuttle. Peter Heymans en Guy Dillen (beiden 106 matchen op het einde van het seizoen) werden dan ook feestelijk in de bloemetjes gezet.

    De grote nieuwigheid van dit seizoen was de "website van Spinshuttle". Guy Dillen volgde reeds enkele jaren avondcursus Multi-media en kon zijn theorie nu in de praktijk omzetten. Het resultaat is verbluffend met talrijke praktische informatie aangaande onze club en badminton in het algemeen, competitie-uitslagen, links naar officiële instanties en andere clubs, enz. Bovendien werd de leegte die het "Buksje" achterliet opgevuld door deze website