1995-1996

Algemeen

Op bestuursvlak neemt Jef Vandekerckhove ontslag zodat het bestuur verder ging met Carine Van Eyndhoven, Paul Horemans, Luc Swaelen, Peter Heymans, Guy Dillen, Danny Maes, Hubert Van Baelen, Peter Van Bijlen en Tiny Adriaensen.

Na de opendeurdag, voortaan op maandagavond in plaats van zondag, werden reeds 69 leden geregistreerd! Later zou dit aantal nog aangroeien tot 100 waardoor in november een algemene ledenstop werd ingevoerd om zodoende iedereen voldoende speelkansen te geven. Dankzij de vrijwillige inzet van Veerle van Gompel en Lieve van Campfort tijdens "de sportkriebeldagen", schreef ook een groot aantal jeugdspelers in.

Activiteiten

Voor het overige kabbelde het seizoen rustig verder met de wederkerende evenementen waaronder de Spinshuttle-party met jeneverbar, de Spin-kwis met 29 deelnemende ploegen, het bezoek van Sinterklaas, de nieuwjaarsreceptie, het familietornooi, het teerfeest (ditmaal in de Kristoffelzaal omwille van een grotere locatie) met kampioenenhuldiging, de medewerking aan de "Desselse Bierfeesten" en een legendarische wijnproefavond waar iedereen reeds ladderzat was alvorens de Duitse Gastheer arriveerde.

Prestaties

  Bij de nieuwe leden bevonden zich ook enkele ervaren badmintonners afkomstig uit Olmen en omstreken. Zij zorgden er mee voor dat maar liefst vijf ploegen startten in de competitie: Spinshuttle 1, 2 en 3 in respectievelijk 4a, 4b en 4c van de gemengde competitie. Spinshuttle 4 en 5 in de herencompetitie 4a en 4b. Successen konden daardoor niet uitblijven en voor het eerst in het bestaan van de club speelde niet één maar zelfs twee ploegen kampioen.

  • De eerste gemengde ploeg met sterkhouders André De Roeck, Walter Ruts, Hild Dams (allen afkomstig van de Olmense club) en Liesbet Geboers.
  • De herenkampioenenploeg werd gevormd door opnieuw André De Roeck en Walter Ruts aangevuld met Werner Jonckers en Dirk Antonis.

  Dirk Antonis ontvangt de kampioenenbeker tijdens de huldiging van de Desselse Sportraad uit handen van Frans Blankert (afgevaardigde van de sportraad) en Pascale Michiels

  Uit "het Buksje" noteren we het volgende verslag van de laatste en tevens beslissende wedstrijd van de herenploeg:
  " Deze thuiswedstrijd tegen gebuur Retie zou een mijlpaal worden voor onze club. Voor het eerst sinds het prille bestaan van Spinshuttle zou een ploeg kampioen kunnen spelen. Het aantal supporters was voor deze topmatch dan ook verdubbeld (van 2 naar 4). Al snel werd een 2-0 voorsprong uitgebouwd hoewel André en Dirk in hun tweede set toch van speltactiek moesten wijzigen om een 1-11 achterstand om te buigen in 15-12 winstcijfers. In de tweede serie dubbels moesten Walter en Niel (invaller voor Werner) het onderspit delven zodat we gingen rusten met 3-1 voorsprong. Een gelijkspel zou voldoende geweest zijn om de kampioenstitel binnen te halen maar daar wilden onze topsporters niets van weten. Dirk nam revanche op zijn tegenstrever met duidelijke 15-8 en 15-0 cijfers (in de heenwedstrijd verloor hij met 18-17 in de derde set). André veegde de vloer met zijn opponent en Walter had meer last met zijn vurige supporters (annex kinderen) dan met de C2-speler van Retie. Niel deed zijn uiterste best om in een spannende driesetter het laken naar zich toe te halen maar trok door gebrek aan training toch aan het kortste eind. De 6-2 einduitslag was niettemin ruim voldoende om de titel te vieren. Gelukkig moest de vrouw van Walter nog naar de Nopri zodat zij de nodige champagne kon meebrengen en plots zat de toog vol met supporters."